top of page

Big Green Egg: PICANHA

There are those classics that you simply must have made on your Big Green Egg. One of these is roast beef pie or Picanha. It is not difficult to make and therefore suitable for both the beginner and advanced EGGer. First, you gently cook the meat on your kamado and finally grill it briefly. The fat layer gives the tailpiece extra flavor. Therefore, do not cut this off before preparation!


Pre-preparation: 15 minutes

Preparation: 95 minutes


INGREDIENTS

 • 1 runderstaartstuk (Picanha) van ca. 1,2 kg

 • 2 teentjes verse knoflook

 • 1 takje tijm

 • 1 takje rozemarijn

 • 1 e olijfolie

 • zeezoutvlokken


PRE PREPARATION

 1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met de convEGGtor en daarop de Disposable Drip Pan en het Stainless Steel Grid, tot 140 °C.

 2. Snijd intussen de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Pel de knoflook, kneus de teentjes en hak ze fijn. Ris de blaadjes van het takje tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn.

 3. Wrijf het staartstuk rondom in met de olijfolie, de knoflook en de kruiden. Bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper.

PREPARATION

 1. Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster. Steek de pen van de Dual Probe Remote Thermometer tot in de kern van het vlees en sluit de deksel van de EGG. Stel de kerntemperatuur in op 48 °C en laat het staartstuk ca. 60 minuten garen totdat deze is bereikt.

 2. Haal het staartstuk uit de EGG. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat rusten; intussen kun je eventueel wat groenten grillen als je deze erbij serveert. Verwijder vervolgens het rooster, de Drip pan en de convEGGtor. Leg de Cast Iron Grid in de EGG en breng de temperatuur naar 200 °C.

 3. Leg het staartstuk nu op de vetlaag op het rooster en gril deze in 2-3 minuten krokant. Houd het vlees hierbij in beweging (omdat er door het vet wat vlammen kunnen ontstaan) en gril ook kort op de vleeskant.

 4. Haal de Picanha uit de EGG en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 10 minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.

The Big Green Egg and accessories are available at CBS Aruba, Bonaire and Curaçao.
Comments


bottom of page