top of page

Stuffed Caprese Chicken Sandwich


Eén van onze favoriete zomerse recepten is de stuffed Caprese chicken sandwich. Vooral op de grill van onze Big Green Egg maak je deze sandwich gemakkelijk en geeft deze een lekkere authentieke smaak. We delen graag het recept met je.


Ingrediënten voor 4 stuffed caprese chicken sandwiches

– 2 kopjes basilicum azijn

– 3 eetlepels honing

– 4 grote kippenborst filets

– Peper, zout, knoflookpoeder

– 4 grote plakken tomaat

– 8 plakken mozzarella

– 8 grote blaadjes verse basilicum

– 4 (hamburger)broodjes naar keuze

– 2 ritssluitingzakken

– Green Egg antikleefspray

– tandenstokers


  1. Verwarm de azijn en de honing in een kleine steelpan op middelhoog tot hoog vuur. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens zachtjes doorkoken. Als na ongeveer 10 minuten de honing en azijn begint te verdikken (tot balsamico siroop) haal de pan dan van het vuur en zet het gas uit.

  2. Breng elk stuk kipfilet op smaak op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Snijd elk stuk kipfilet in een soort ‘pita’ vorm in de lengte. Later plaats je hier de mozzarella, basilicum en tomaat in.

  3. Plaats de kipfilet in 2 grote ritssluitingszakken en marineer de kip in het balsamico siroop. Bewaar nog wat balsamico siroop voor later. Leg de kip vervolgens in de koelkast en laat de kip minstens 30 minuten in de marinade liggen voordat je gaat grillen.

  4. Wanneer je klaar bent om te grillen spray dan eerst het grilrooster in met antikleefspray van Big Green Egg. Vul elke kipfilet met een schijfje tomaat, 2 blaadjes basilicum en 2 plakjes verse mozzarella. Gebruik een tandenstoker om de kipfilet af te dichten indien gewenst, zo wordt het omdraaien van de kipfilet makkelijker.

  5. Grill de kip op medium/ hoog vuur, op ongeveer 200 graden, gedurende 5-7 minuten aan elke kant of tot de kip gaar is. Dit hangt af van de grootte van de kipfilet. Als de kip overal wit is, is deze gaar.

  6. Plaats nu het gesneden (hamburger)broodje even kort op de gril tot deze licht geroosterd is.

  7. Plaats de kip op het onderste broodje en besprenkel de kip met het overige balsamico siroop. Plaats vervolgens het bovenste deel van het broodje en jouw stuffed caprese chicken sandwich is klaar!

  8. Eet smakelijk!
bottom of page